BARRANC DE SANT GENÍS

Barranc molt interessant amb una flora rupícola digna d’observar-se.

DURADA

Depèn del tram que es faci, si només volem iniciar la part inferior fins que ja ens cal material per progressar, amb unes 2 h. ja farem
Si volem fer tot el barranc de baixada amb material ens pot portar més temps fer-lo.

DESNIVELL

Des dels voltants de La Bastida de Bellera uns 350 m.

COM ARRIBAR-HI

Sortirem de l’Hotel Solé en direcció al Pont de Suert pe la N- 260, a uns 11 quilòmetres ens trobem el poble de Senterada, trencarem a la dreta per la L- 503, passem el pont del riu Bosia, cap a la Vall Fosca, en direcció Capdella. En els inicis de la Vall i a uns dos km de Senterada, pujant cap a La Pobleta de Bellveí, trobem a mà esquerra un barranc gairebé insignificant, aquest és el barranc de Sant Genís o que popularment se li’n diu barranc del Diable. Rep aquest nom per l’espectacular pont que comunica ambdues ribes.

És un barranc excavat en conglomerats i en la seva part mitja per altres tipus de materials.

S’hi entra per la zona del pont de la carretera, on hi ha un lloc ampli per deixar-hi el cotxe. Des d’allí ens endinsem pel barranc, que en els seus inicis és obert i no sembla que s’encaixoni, ben aviat, però, es comença a tancar i ja es fa necessari anar per l’aigua, el podem anar pujant fins que ja veurem que necessitem eines per poder progressar, llavors optem per continuar o retornar després d’haver estat gaudint d’un entorn molt maco i a més fresc.

També podem entrar-hi per la part superior, si és aquesta l’opció haurem de pujar de Senterda a Sarroca de Bellera i des d’aquesta població enfilar cap a Erdo, després d’aquesta població passem pel poble abandonat de la Bastida, allí la carretera fa un gir en direcció nord i allí mateix a la dreta tenim els inicis del barranc de Sant Genís, podem iniciar el descens a la seva llera una mica més amunt i d’allí fins a la carretera L-503.

Neix a 1.420 m.s.m., i aboca al riu Flamicell a 745 m.s.m., per tant té un fort desnivell en un recorregut de 7 km.

MILLOR ÈPOCA DE VISITA

Estiu, doncs els cabals a la primavera acostumen a ésser forts

QUE FER-HI

En ser una ruta de barranquisme, aquesta serà la principal motivació, però hi ha una flora força interessant per les parets de l’engorjat.

LINKS D’INTERÈS

Barranc de Sant_Genís