CASA MIRÓ DE CUBERES

És una visita a un cul de món, un lloc amb poca població i una fauna riquíssima.

DURADA

En vehicle 1hora i mitja.

A peu des del Pont de Baén unes 3-4 hores

DESNIVELL

Uns 900 m.

COM ARRIBAR-HI

Sortim de l’Hotel i agafem al carretera N-260, que travessant la Pobla de Segur en direcció Sort ens permetrà iniciar aquest recorregut, travessem el congost de Collegats i poc després de la sortida arribem al desviament de Baen a la dreta, l’agafem, travessem la Noguera Pallaresa i un cop passat el pont girem a la dreta, on trobem la primera capelleta de la mare de deu d’Esplà, i per pista forestal, arribem al Riu Major, que l’haureu de passar.

Anirem pujant i aviat trobem una bassa, és la font de Comacalent, un lloc preparat per poder menjar i suficientment fresc per dinar-hi a l’estiu. Continuem amunt per una pista forestal que esdevé vertiginosa, amb unes vistes magnífiques.

Es deixa el desviament a l’ermita d’Esplà i després d’una baixada arribem a la casa forestal de Cuberes o casa Miró arranjada com a refugi, després d’un recorregut de 18 quilòmetres

El lloc està situat a 1480 m.s.n.m., l’entorn permet unes caminades magnífiques per zones boscoses i és un lloc privilegiat per poder observar fauna: cérvols, cabirols, gall fer, picot negre, voltor comú i negre, aufrany, trencalòs, àguila daurada….

MILLOR ÈPOCA DE VISITA

Se’n pot gaudir tot l’any, caminades, BTT, Observació de fauna…

Tardor: Segurament la millor època, a partir de mitjans de setembre comença la brama del cérvol, la seva durada i intensitat dependrà de les condicions climatològiques, a més baixada de temperatura més intensitat de la brama. En aquesta zona també hi ha bolets abundants si les plugs han acompanyat.

Hivern: Caminades per la neu si l’any acompanya

QUE FER-HI

És un lloc ideal per observar fauna: cérvol, cabirol, daina, porc senglar, gall fer, becada, mussol pirinenc, duc, voltor, trencalòs, àguila daurada, voltor negre….

Rutes de BTT, cercar bolets, paisatge, fotografia…