CONGOST RIU CARREU

Itinerari de barranquisme, on hi ha trams que es poden fer sense massa especialització, en canvi n’hi ha de delicats, informar-se bé abans de entrar-hi, es pot gaudir a més d’una geologia excepcional.

DURADA

Tot l’engorjat son unes 2-3 hores

DESNIVELL

Tot el recorregut 250 m.

COM ARRIBAR-HI

Sortirem de l’Hotel Solé en direcció a Sort, per la N – 260 o C – 13, un cop feta la rotonda i travessat el pont del riu Flamicell, agafarem la carretera local en direcció Aramunt, Hortoneda, Pessonada, Claverol, fem una primera rotonda on seguirem recte per travessar el pont de la Noguera Pallaresa.

Trobem una primera cruïlla a l’esquerra que porta a Pont de Claverol, en veiem les cases i nosaltres seguirem recte en una suau corba a la dreta , en passem una altra també a l’esquerra i continuarem recte, al cap d’uns 2 km trobem el desviament a Snt Martí de Canals i Pessonada a l’esquerra, continuem recte al cantó de l’embassament de Sant Antoni, poc després arribem a la localitat d’Aramunt.

A l’entrada d’Aramunt tenim tres carrers, agafarem el de la dreta, que continua asfaltat, fa una corba que ens duu en direcció sud-est i a la part solana del poble, poc després surt un altre ramal a la dreta que en baixada, ens porta al riu Carreu, el travessem, passem pel costat d’un camp de futbol

Seguirem el mateix itinerari per anar a la Font de la O, però abans d’arribar-hi deixarem el cotxe o bé al camp de futbol o si volem a la mateixa font, i enfilem el riu Carreu en direcció est, són uns 4 quilòmetres on podem gaudir de zones estretes, per endinsar-se cal dur equip apropiat i experiència, parets amb restes de fòssils, fòssils que trobem a la llera del riu, la font del Bullidor i sobretot un entorn agradable.

La part més estreta és la que forma els contraforts del poble antic d’Aramunt i fns la font del Bullidor. Després s’obre i es torna a tancar a l’indret de Vilanoveta.

MILLOR ÈPOCA DE VISITA

Com que és un recorregut de barranc, des de finals de primavera a inicis de tardor, de tota manera els trams on no cal passar per l’aigua es poden fer en qualsevol època. La menys aconsellable serà a l’hivern.

QUE FER-HI

Observar restes fòssils d’animals marins i el recorregut del barranc.