ESTANY DE MONTCORTÈS

Bonic estany d’origen càrstic i situat a uns 1.060 m. I amb una fondària de 30m. Situat entre Gerri de la Sal i La Pobleta de Bellveí.

DURADA

La travessa de La Pobleta de Bellveí a Gerri de la Sal d’uns 17 quilòmetres, dura una mitja hora.

DESNIVELL

Si es fa la caminada al voltant de l’estany, el desnivell és nul

COM ARRIBAR-HI

Sortirem de Can Solé en direcció al Pont de Suert pe la N- 260, a uns 11 quilòmetres ens trobem el poble de Senterada, trencarem a la dreta per la L- 503, passem el pont del riu Bosia, cap a la Vall Fosca, en direcció Capdella. Aviat arribem a La Pobleta de Bellveí, no entrem al poble i enfront del poble surt una carretereta a la dreta que ens durà a l’estany de Montcortès.
L’estany ens queda a la dreta, quan arribem a una mena de coll surt una altra pista a la dreta, l’agafem i arribarem a una àrea d’acampada amb una font, allí podem deixar el vehicle i caminar al voltant de l’estany.
Si continuem la ruta passem per Montcortés, Bretui, Peramea i finalment arribem a Gerri de la Sal, a la vall de la Noguera Pallaresa.
A la zona hi ha un parell de dólmens.
Gerri de la Sal és un poble molt interessant amb important abadia romànica, i un conjunt de salines que ara ja no s’exploten, és recomanable fer una visita guiada al conjunt, doncs ens durà al doll i a la Casa de la Sal, l’edifici antic més gran d’aquesta zona. Molt aprop hi ha l’ermita romànica d’Arboló a la que si accedeix per un agradable camí que passa pel pont i el marge dl riu, anar-hi ens costarà una mitja hora.
Hi ha hagut alguns intents de posar un balneari però la cosa no ha quallat.

MILLOR ÈPOCA DE VISITA

Cada època té el seu encant, els colors de la tardor, l’esclat de vida de la primavera, el silenci de l’hivern i el bullici de l’estiu.

QUE FER-HI

Caminar, fotografia, observació de fauna i flora, pesca, caça, monuments megalítics, museus, història